Kinderen en mexicaanse griep (H1N1)
Laatste Bericht 12-19-2009 7:43 door Miriam. 191 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 10 << < 12345 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-17-2009 9:09
@Sje, dus daar hadden ze toch wel rekening mee gehouden. Het leek me al behoorlijk drama als je dan met 2 zou moeten ;-)

Dat sporthal-gebeuren waar alle kindjes tot 4 jaar uit de hele stad naartoe moeten, zie ik ook niet zo zitten. Ik begrijp niet goed waarom ze het niet iets minder massaal hebben gemaakt door het te spreiden over bijvoorbeeld 4 locaties. Dit wordt wel erg indrukwekkend voor die kleintjes. 

Gaan jullie de kinderen erop voorbereiden? Ik zit er wel aan te denken om oudste uit te leggen dat hij een prikje krijgt. En verder wil ik het liefst dat oudste eerst aan de beurt is. Hij maakt het bewuster mee en als het bij jongste dan huilen wordt, is er kans dat hij er geen zin meer in heeft.
Sje
Posts:75548


--
11-17-2009 9:17
@Karin, ja zit me ook helemaal niet lekker dat we haar laten vaccineren en dat we daarna 2 dagen weg zijn. Nou zorgen mijn ouders wel goed voor haar, maar ik vind het toch een ongemakkelijk idee. Gelukkig kunnen we met een uurtje of 2 weer thuis zijn als het moet, maar ideaal is anders. Ik krijg bijna de neiging om het uitje gewoon af te zeggen.

@Miriam, wij gaan de KKD er wel op voorbereiden. Is ze groot genoeg voor.

Ik ben toen ik 4 was volledig onvoorbereid naar een kinderafdeling van een ziekenhuis gebracht voor het knippen van mijn keelamandelen. En tjoepa, daar gingen mijn ouders naar huis om me de volgende dag weer op te halen. Ik was ontzettend boos op ze dat ze me zo in de steek lieten! Ik zie ze nog weglopen door die gang, en kan me ook alleen maar herinneren dat ik gehuild heb, gehuild, gehuild, gehuild. In mijn herinnering heb ik alleen maar gehuild.

Dat heb ik als heel ingrijpend ervaren. Ik neem het mijn ouders niet  kwalijk want in die tijd ging dat gewoon zo dat ze dachten dat niet voorbereiden beter was, maar ik weet uit eigen ervaring hoeveel impact dat kan hebben, dus we bereiden onze meiden altijd voor op spannende dingen die te gebeuren staan. En tot nu toe is dat altijd een goede keuze gebleken, want ze weten dat ze ons kunnen vertrouwen. Dat wij ze niet onverwacht spannende dingen mee laten maken.

We gaan er alleen niet nu al over beginnen. Zondag is vroeg zat als ze dinsdag geprikt wordt.

Ik heb tot nu toe de pijn van de prikken vergeleken met andere pijntjes. Als je op je knie valt doet dat veel meer pijn, als je je hoofd stoot doet dat veel meer pijn, etc. Dan relativeren ze het bij voorbaat al enigszins.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-17-2009 9:40
Goed idee, die vergelijking met andere pijntjes. Dat maakt het wat concreter. En het is vlak voor broodjestijd dus ik kan een broodje pindakaas beloven als hij zich als een grote jongen gedraagt.
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
11-17-2009 9:42
Onze meiden zijn een aantal jaren geleden ingeënt tegen meningokokken, toen er hier heel dichtbij een meisje aan was overleden. Ook dat gebeurde in een sporthal en op alfabet, het was inderdaad behoorlijk massaal met o.a. verkeersregelaars om alle auto's in goede banen te leiden.  We gingen door de hoofdingang naar binnen en door een nooduitgang aan de achterkant er weer uit. Alles liep toen supergesmeerd en we stonden weer buiten voor we er erg in hadden!

On topic: ik ben ergens blij dat ik met de leeftijd van onze meiden hier niet over na hoef te denken, ik zou het wel doen, maar toch....

Edited by - Gompy on 17-11-2009
Sje
Posts:75548


--
11-17-2009 10:06
Phoe, heftig Gompy!

Een ouder zusje van een meisje uit de klas van de KKD is destijds overleden na het krijgen van de BMR-prik. Ze bleek achteraf nog iets onder de leden te hebben wat de ouders niet wisten en die BMR was net de druppel. Heel heftig (zeker omdat dat meisje dezeflde naam heeft als onze GKD dus dan treft het je nog harder op de een of andere manier)

Ik heb daarstraks de GGD infolijn wel even gebeld. De Mex. griep staat vooral bekend vanwege complicaties aan de luchtwegen (kortademigheid) en de KKD loopt nog steeds te snotteren en hoesten na een verkoudheid van 4 weken geleden, dus ik wilde wel even verifiëren of vaccineren dan kwaad kan, maar blijkbaar kan het geen kwaad. Daar vertrouwen we dan maar op maar het zit me nog steeds niet lekker.

Ik zal blij zijn als we ruim een week verder zijn en als duidelijk is dat de vaccinatie geen complicaties gegeven heeft.
Sje
Posts:75548


--
11-17-2009 10:07
@Miriam, haal er ook oorpijn bij! Dat kennen de meeste kindjes wel en als je dan aangeeft dat die prik heel veel minder zeer doet, dan zou dat weleens een gunstig effect kunnen hebben.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-18-2009 6:50
@Gompy, wat een naar verhaal zeg. Typisch van die berichten die je normaal alleen in de krant leest.

@Sje, oudste ervaart niet snel pijn. Hij huilt eigenlijk nooit van de pijn, dus ik denk dat het een makkie wordt om uit te leggen. Jongste zal het wel op een huilen zetten, maar die zal zich wel probleemloos en zonder uitleg laten prikken. Ik verwacht dat ik er niet veel aandacht aan hoef te schenken, want dan maak ik ze alleen maar nerveus.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
11-18-2009 7:31
Sje, wij konden bij de gewone inentingen voor de meiden een keer niet, en hebben toen de inenting gewoon een paar dagen later bij de huisarts gehaald. Wij vonden dat heerlijk, geen massale toestanden, je zou haast geneigd zijn om... 

Maar als jullie twee dagen weg gaan, is het dan geen optie dat te melden en te vragen of het anders kan? Er zullen er vast meer zijn die niet kunnen!
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
11-18-2009 9:14
Rottig gepland, net met je dagen uit... Als het plan van PP werkt zou ik daar ook voor kiezen!
Het massale in een sporthal heb ik wel meer meegemaakt, de 9-jaar prik in Z.meer ging ook zo (alles van één geboortejaar tegelijk), maar met kinderen onder de 4 is het wel extra heftig denk ik...
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-18-2009 11:48
Bij ons stond volgens mij in de brief dat als de datum niet uitkwam vanwege andere planning er op een andere datum en evt op een andere locatie gevaccineerd kon worden. Dan kon het alleen zijn dat je wat langer moest wachten.

Wat gaan jullie trouwens doen als de kinderen voor die tijd al ziek worden? En nog niet helemaal zijn opgeknapt? Toch wel laten vaccineren? Of kijken of er een mogelijkheid is voor uitstel?

Wij gaan Esther zeker voorbereiden op de prik. Maar ik denk pas maandag of dinsdag.
Sje
Posts:75548


--
11-18-2009 11:56
@Miriam, jullie grote kleine man is "geschikt" voor de landmacht! ;-)))

@Pepo, inderdaad, je zou bijna geneigd zijn om te bellen dat je niet kunt. Anderzijds, we kunnen het maar gewoon gehad hebben. Als andere mogelijkheid geven ze namelijk aan dat je dan in een van de omliggende gemeenten moet proberen te komen op een andere inentingsdag. Dan zitten we alsnog in een massa-inenting in een sporthal.

@Karin, als ze voor die tijd ziek wordt gaan we niet voor de inenting zolang haar temperatuur hoger van 38 graden is. Staat ook in de brief dat je dan niet eens mag komen want dan vaccineren ze niet. Te riskant.

Als ze net genoeg opgeknapt is, is de kans groot dat ze de Mex. griep gehad heeft (want 95% van de griepgevallen is de H1N1) dus dan bel ik de huisarts of te testen is of het inderdaad de Mex. griep geweest is. Zoniet, vaccineren we alsnog en anders is vaccineren niet meer nodig.
Sje
Posts:75548


--
11-18-2009 11:59
Overigens, op school staat uitgerekend dinsdagochtend voor alle kleuterklassen tegelijk van 8.30 tot 10.00 Sinterklaas-knutselen gepland. Ik heb de leerkracht van de KKD gemaild dat de KKD er sowieso niet bij kan zijn en dat-ie de kans loopt dat heel veel meer groep-1-kindjes er niet zullen zijn als die ouders inderdaad ook gaan laten inenten.

Hij heeft het doorgemaild aan alle kleuterklas-collega's want de kans is groot dat ze dat knutseluurtje vanwege de lage opkomst gaan verplaatsen. Ze zullen niet alleen kindjes geen missen maar ook hulpmoeders die met hun kinderen naar de vaccinatie gaan.
Sje
Posts:75548


--
11-18-2009 12:22
Ik las net een bericht dat in onze gemeente het openbaar vervoer op de vaccinatie-dagen gratis is op vertoon van de vaccinatie-oproep van je kind.

Dus hou even de regionale kranten of de site van je gemeente in de gaten, want dan kun je er nog een leuk uitstapje van maken voor je kind! ;)

Edited by - Sje on 18-11-2009
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-18-2009 4:43
Goed bekeken van de gemeente. Toevallig had ik het er nog met iemand over dat het ongetwijfeld een parkeerdrama gaat worden bij de sporthal. Zeker als er ook nog wat plakmama's bij zijn die uitgebreid met elkaar gaan teuten.
Sje
Posts:75548


--
11-18-2009 4:49
Daarom gaat meneer Sje ook mee. Dan kan ik evt. met de KKD uitstappen terwijl hij de auto kwijt probeert te raken.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-18-2009 7:12
De griep zou hier wel eens toegeslagen kunnen hebben inmiddels. Maria had vanavond 38,5. Ze was al de hele dag jengelig en hoest al een paar dagen een beetje. Zelf voelen we ons ook niet al te fit.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-18-2009 7:18
Oh, wat vervelend Karin! En dan net op de valreep. Vooral dat de kinderen hebben, is toch wel heel naar. Houd Maria maar extra goed in de gaten vannacht. Het is toch best eng allemaal. Ik hoorde trouwens dat er wordt geadviseerd om geen paracetamol te geven als de koorts lager is dan 39,5 graden, omdat het afweersysteem dan sneller en beter in gang wordt gezet. Ik ben natuurlijk geen huisarts, dus weet niet of het echt zo is, maar het klonk mij wel logisch in de oren.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-18-2009 7:37
Ik was voorheen ook altijd wel vrij snel met paracetamol geven, maar vorig jaar hoorde ik dat ook en sinds die tijd wacht ik toch wel wat langer. Dus ik heb haar nu ook gewoon in bed gelegd.

Verder heb ik altijd de babyfoon nog naast mijn bed staan, dus ik kan haar goed horen als er wat is. Ik merk wel dat ik nu wat alerter ben dan anders. Ben toch wel een beetje angstig voor de mexicaanse griep. Vooral omdat ik van mijn schoonzusje al hoorde dat zij het heel heftig gehad heeft en haar kinderen ook. Zelf had ze een prednisonkuur nodig om erbovenop te komen.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-18-2009 7:41
Dat is heftig inderdaad van die prednison. Vooral omdat Maria nog zo klein is, kan ik me heel goed voorstellen dat je best ongerust bent. Laten we hopen dat het geen mexicaanse griep is en dat ze volgende week genoeg opgeknapt is voor de inenting. In dit geval zou ik ook zeker gebruik maken van de babyfoon, omdat deze griep toch vrij plotseling heftiger kan worden.

Ik hoop dat jullie vannacht toch nog een redelijke nachtrust krijgen en dat de koorts snel afzakt.
Daanie
New Member
New Member
Posts:


--
11-18-2009 9:24
Veel sterkte Karin, vooral als ze zo klein maak je je natuurlijk nog extra zorgen.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 10 << < 12345 > >>