Kinderen en mexicaanse griep (H1N1)
Laatste Bericht 12-19-2009 7:43 door Miriam. 191 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 1012345 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-31-2009 5:44
    Het blijkt dat de animo onder ouders om hun kind te laten vaccineren tegen de mexicaanse griep erg groot is. Zie hier .

    Wat vinden jullie? Laat je je kind wel of niet inenten?
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-31-2009 8:08
    Ik weet niet wat ik ermee moet. Deze griep verloopt net als een gewone griep. Aan een gewone griep overlijden ook jaarlijks heel wat mensen waaronder mensen die voordat ze de griep kregen verder gezond waren. En daar hoor je verder nooit iets over. Ik heb de indruk dat journalistiek Nederland elk griep-overlijden aangrijpt om paniek te zaaien.

    Van een griepprik kun je ook alsnog ziek worden, want er worden verzwakte virussen ingespoten. Je hoeft maar net wat minder weerstand te hebben op het moment dat je die prik krijgt en tjoepa je hebt de Mexicaanse griep te pakken. Dus lopen we niet het risico dat het middel erger is dan de kwaal?

    Grote kans dat wij met onze meiden van 4 en 6 in de groep zitten die de mogelijkheid krijgt in te laten enten. Ik hoop dat ik tegen de tijd dat dat bekend wordt de wijsheid heb om een goede beslissing te nemen.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-31-2009 11:00
    Ik zou het absoluut doen. Eén dochter valt in een risicogroep (astma) en die krijgt m automatisch, net als de normale griepprik trouwens. En als ik de kans krijg laat ik de andere 2 ook inenten. Ik moet er niet aan denken dat ik ze de inenting zou laten overslaan, en ze (ernstig) ziek worden. Dat is dan toch wel een beetje eigen schuld.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-01-2009 8:07
    Zelf vind ik het ook een moeilijke beslissing. Op dit moment neig ik naar wel vaccineren, maar weet het nog niet zeker.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-01-2009 11:39
    Echt moeilijk...
    Gisteravond gekletst met iemand die verpleegkundige is op de IC. Er liggen daar wel wat griep patienten. Op zich is het een milde griep, maar àls het overslaat naar een longontsteking, verloopt dat veel heftiger dan bij andere griep, zei zij. Toch denk ik niet dat ik zou laten inenten, maar ik weet het niet...
    Toen onze jongste (13) vorige week naast verkouden ook snel opkomend koorts boven de 40 kreeg, was ik toch ineens wat minder nuchter, ik had steeds het hype-gevoel maar dan ben je toch even wat ongeruster dan anders. Gelukkig maar kort en ze knapte ook snel weer op, de volgende dag 's middags al geen koorts meer! Een avond later weer wel, maar daar is het bij gebleven.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-01-2009 1:04
    Ik vind het ook erg moeilijk. Ik neig naar niet doen, maar ben er nog niet zeker van.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-01-2009 4:27
    Ik ben blij dat ik die keuze niet meer hoef te maken. Voor mezelf wel, vanwege een allergie val ik binnen de risicogroep, maar ik doe het niet. Ook de gewone grieppril niet. Mijn  dochter (M2) met dabetes haalt de prikken wel trouw elk jaar, ik laat haar die keus.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-05-2009 2:29
    Waarom zou je het niet doen? De bijwerkingen die genoemd worden worden zwaar overdreven, en ik ben van mening beter wel gedaan dan achteraf spijt. Tenzij de gezondheid inderdaad niet goed genoeg is om wat virus op te vangen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-05-2009 8:28
    Dat bedoel ik dus, als de weerstand van je kind te wensen overlaat doordat het net verkouden is geweest of wat dan ook, dan kan zo'n vaccinatie volledig verkeerd uitpakken. In dat geval loop ik liever het risico dat ze zonder vaccinatie de Mex. griep oplopen dan dat je de kat op het spek bindt door die vaccinatie.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-06-2009 8:31
    Bovendien weten ze ook nog niet wat de effecten op lange termijn zijn. Dat vind ik ook niet echt prettig.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-07-2009 3:35
    Maar je wilt toch ook niet dat je kindje overlijdt of heeeeel ernstig ziek wordt van een griep?
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-07-2009 4:10
    Nee maar je wilt ook niet dat ze juist ziek worden van die vaccinatie. Het is een wat-is-wijsheid-verhaal. Ik heb op het moment het gevoel dat het middel net zo erg kan zijn als de kwaal. Dus tja, zoek je het dan niet juist op als je gaat laten inenten.

    Ik ben normaal altijd voor inenten, maar ik weet het op het moment ook nog niet wat ik ermee doe als wij een oproep voor onze meiden krijgen.

    Edited by - Sje on 7-11-2009
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-07-2009 4:34
    Ik raak er door de berichtgeving in de media juist steeds meer van overtuigd dat het vaccin een beter alternatief is dan ziek worden. Als wij een oproep krijgen voor de kinderen, gaan we het wel doen.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-09-2009 6:11
    De kans is groot dat je een oproep krijgt Miriam want vandaag is officieel bekend geworden dat kinderen van 6 maanden tot 4 jaar ook gevaccineerd gaan worden. Oproep volgt vanzelf. Zie hier voor het volgende nieuwsbericht.

    Vandaag toevallig voor mezelf nog even navraag gedaan over het vaccin. De kans op bijwerkingen is niet zo groot als in de media wordt voorgesteld en tevens ben je na de eerste vaccinatie voor 30% beschermd en na de tweede vaccinatie voor 70%. Je hebt dus altijd nog een kleine kans dat jij of je kind ziek wordt maar het zal allemaal veel minder heftig zijn.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-09-2009 7:20
    Ik vind het nu toch wel fijn dat het vaccin eraan komt voor de kinderen. En nu maar hopen dat ze het vaccin eerder krijgen dan de griep ;-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-09-2009 7:46
    Tijdens de persconferentie die daarstraks live uitgezonden werd, werd benadrukt dat alles wat tot nu toe aan spookverhalen in de media is geweest, niet gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en dus niet serieus genomen moet worden.

    Ik denk dat dat bij een hoop mensen al een hoop onrust weghaalt als het gaat om "is het middel erger dan de kwaal".

    Dan nog is het in real life maar afwachten natuurlijk.

    Ik vond in elk geval de uitleg die gegeven werd over "waarom kinderen t/m 4 jaar" erg duidelijk en wat geruststellend.

    Onze KKD wordt eind januari 5 dus die zal een oproep gaan krijgen en ik neig inmiddels ook meer naar ja dan naar nee. De GKD krijgt geen oproep en daar knaagt het bij mij dan wel. Ik vind het een heel raar idee dat mijn ene kind wel een inenting krijgt en mijn andere kind niet.

    En ondanks dat ik de uitleg snap waarom ze t/m 4 jaar gaan inenten, voel ik me toch een soort van schuldig naar de GKD toe. Snappen jullie hoe ik het bedoel?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-09-2009 7:57
    Ik begrijp het wel, Sje. Een beetje dubbel inderdaad dat je het ene kind wel kan inenten en het andere niet. Anderszijds mag je er kennelijk van uitgaan dat een gezond kind in de leeftijd van de GKD de mexicaanse griep zonder problemen kan doorstaan.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-09-2009 8:08
    Is ook wel zo dat we aan de goede kant van de leeftijdsgrens lijken te zitten. Met de KKD zitten we ook richting de goede kant want die wordt eind januari 5.

    Ze enten in bij kindjes geboren vanaf 24 november 2004. Dus da's precies 2 maanden voor de geboortedag van de KKD.

    En ook dat maakt het dan weer zo'n twijfelgeval of we wel moeten inenten omdat ze al zo ongeveer 5 is. Maar ja, anderzijds, je krijgt de mogelijkheid in te enten, dus eigenlijk zou je dan die kans moeten grijpen.

    We wachten eerst de brief maar eens af en de datum waarop ze moet komen. Voor hetzelfde geld heeft ze voor die tijd die griep al lang gehad en heeft die inenting geen zin meer. Dus misschien wordt de beslissing alsnog voor ons gemaakt.

    We zullen zien.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-10-2009 9:00
    Het blijft een beetje krom allemaal en de overheid weet het uiteindelijk ook niet... het schijnt dat relatief, vergeleken met de seizoensgriep, weinig griepzieken complicaties krijgen. Ook als het om kleine kinderen gaat.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-12-2009 7:39
    Maar die complicaties zijn wel heftiger bij kleine kinderen, dan die van de seizoensgriep.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 1012345 > >>