Door: 
Datum: 30-09-2009
Hits: 3132
Categorie: 
Columns van PePo
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
maaltijd, vrijetijdsbesteding, werktijden, rooster, organiseren, plannen

Etappe-dag

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Etappe-dag

Kennen jullie dat? Ja, vast. Als je kinderen hebt, kom je dat regelmatig tegen. Zeker als je meer kinderen hebt, in verschillende leeftijden, en zeker als die dan ook nog eens verschillende hobby's hebben...

Tegenwoordig, met grote kinderen, is het anders. Een etappe-dag begint hier om 06.15 uur. M1 en ik gaan er dan uit, ontbijt en koffie. Als wij zitten, komt M2 eruit, die moet dan om half acht de deur uit. M3 heeft een vrije ochtend, en meldde de avond tevoren of wij alsjeblieft stil wilden zijn.

M1 vertrekt om zeven uur, M2 om half acht, en ik moet tegen achten de deur uit. Ik werk meestal halve dagen, dus kom ik tegen half één weer thuis. Ik kan dan soms nog net zwaaien naar M3, die onderweg is naar haar school.

Na lunch en wat poetswerk heb ik even voor mezelf. Voorbereiden van de maaltijd, die ook in etappes gegeten wordt op zo'n etappedag. Ik zorg dat het eten gemakkelijk is en goed weer op te warmen. M3 is om vier uur thuis, moet om vijf uur gymles geven en eet daarna bij haar vriend...................hoor ik om half vijf! Die wil wel iets eten voor de gymles, dus de eerste gehaktbal is voor ik het weet met een paar boterhammen al verdwenen.

M2 is tegen vijf uur thuis en moet dan snel eten, omdat ze tegen zes uur op het werk moet zijn. Daar gaat dus de tweede portie. De planning is dat ik tussen zes en half zeven eet met M1, maar helaas, zes uur gaat de telefoon: M1 moet nog wat afmaken op het werk en het wordt wel tegen achten dat ze thuis is. Om half zeven zit ik dus in mijn eentje met de maaltijd op schoot.

Iets over achten komt M1 thuis en die krijgt een opgewarmde prak. Een half uurtje later is M2 er vanuit het werk. Even overleg over de tijden van morgen en dan verdwijnt ze naar boven, morgen weer vroeg op. Om een uur of tien verdwijnt M1 ook naar boven en nog geen tien minuten daarna komt M3 binnen.

Samen kijken we nog even naar haar huiswerk voor de volgende dag, dat moet namelijk per mail naar haar tutor. Voor we het weten is het elf uur en bedtijd.

Ik sluit af, neem nog een borrel en slof naar boven. Laatste etappe van de dag...

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.