Door: 
Datum: 18-01-2008
Hits: 2758
Categorie: 
Columns van PePo
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
vliegen, Londen, pubers, reis, vakantie

Kleine kinderen worden groot

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Kleine kinderen worden groot...

Natuurlijk kennen we deze uitdrukking, en we denken dat we ook weten wat dat betekent. Maar is dat ook zo? M3 kwam met het idee om een paar dagen naar Londen te gaan met een 'gewone' vriend. Pardon? Je bent net 15, ja! Kleine kinderen worden groot...

Zij was serieus, en wij gingen informatie inwinnen bij de ouders van die vriend. Wij kennen die familie al jaren, en het bleek serieus en vertrouwd. M2 werd gevraagd mee te gaan, omdat er her en der een zestienjarige nodig was. Dus met z'n drieën naar Londen. Waneer precies? Wanneer het het goedkoopste is: tijdens de Kerstdagen dus. In eerste instantie zouden ze 2e Kerstdag heel vroeg vertrekken, en een dag later 's avonds laat thuiskomen. De vliegmaatschappij stelde de heenvlucht echter 12 uur uit, daar ging meteen de helft van de reis...
Budgetmaatschapijen doen dat soort dingen nu eenmaal. En ze hebben het helemaal zelf geregeld, vlucht, hotel, metropas... Petje af! Internet is erg gemakkelijk.

Ze vlogen vanaf het kleine vliegveld bij Weeze, officieel vliegveld Düsseldorf, een klein kwartiertje over de grens in Duitsland. De andere familie bracht ze weg, ik haalde ze op. Ze hebben in die ene dag twee keer ge-sms-t en een keer gebeld, dat zegt voldoende over hoe spannend ze het hebben gevonden. Verhalen over het reuzenrad waar ze niet in mochten (onzin zeg, als je alleen naar Londen mag vliegen, waarom dan niet alleen in een reuzenrad?), over Westminster, over de weg kwijtraken en het hotel niet meer kunnen terugvinden (een taxi bracht uitkomst), over de terugvlucht die werd uitgesteld omdat er een passagier teveel in het toestel zat, en de Arabische naam die deze man bezigde, deed alle alarmbellen rinkelen... Onderweg naar huis in de auto vielen ze al in slaap, en de volgende dag hebben ze bijna de hele dag geslapen geloof ik. Zij vonden het voor herhaling vatbaar, en het ging goed, dus mag het van ons. Ze hebben het over Parijs volgend jaar.

Kleine kinderen worden groot...

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.