Door: 
Datum: 23-12-2007
Hits: 3332
Categorie: 
Columns van PePo
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
telefoon, mobiel, puber, gsm

Mobiel

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Soms gebeurt het onverwacht. Een echte authentieke puberclash, met alles erop en eraan. "Jullie begrijpen me niet", "ouderwets", "generatiekloof", alles kwam voorbij. Wat was er aan de hand? Mijn ouders waren een dagje over, en dat gebeurt niet al te vaak. Het was erg gezellig en we zaten aan tafel voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd, toen de mobiel van M3 ging. Ze weet dat we niet willen dat ze belt tijdens het eten, dus stond de mobiel op 'stil', maar ik merkte dat ze onder de tafel zat te klunzen met dat ding. Na een waarschuwing zag ik enkele minuten later dat ze zat te sms'en en zonder kwaad te worden vorderde ik haar telefoon. Volledig door het lint ging ze. Ze kon niet zonder, ze had dat ding altijd bij zich, op school lag er zelfs een oud toestel, zodat ze haar sim-kaart daar in kon doen als ze betrapt wordt in de les (blijkbaar heeft ze, tegen alle regels in, ook daar dat ding aan staan).

Ik meldde haar rustig dat ze het ding terug kon krijgen na de maaltijd en na de afwas (het was haar beurt). Dat was dus echt teveel, direct na de maaltijd eiste ze op hoge toon en met alle kwalificaties die ik bovenaan noemde, haar telefoon terug. Toen ze die niet kreeg, werd het schreeuwen, brullen, stampend naar boven en slaande deuren. En dat alles met opa en oma erbij...

Nadat wij hadden afgewassen heb ik haar naar beneden geroepen en heeft ze haar telefoon teruggekregen. De afwasbeurt houdt ze tegoed, en hoewel ik eigenlijk excuses wenste, heeft ze die niet aangeboden. Ik weet niet of ik hier genoegen mee moet nemen, maar vind eigenlijk wel dat er genoeg ruzie over is geweest. De volgende ochtend was ze nog steeds boos op me, maar die middag kreeg ik bij haar thuiskomst een extra knuffel en vanaf dat moment heb ik tijdens de maaltijd de telefoon niet meer gezien gelukkig. De waarschuwing was blijkbaar wel duidelijk genoeg. Ik heb niet in de gaten gehad hoe verslaafd ze is geworden aan dat ding. Het is maar goed dat ze prepaid heeft, de kosten zelf betaalt en dat ze nu onze grenzen in ieder geval weer een keer heeft ervaren.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.