Door: 
Datum: 04-09-2007
Hits: 2604
Categorie: 
Columns van PePo
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
puber, foto, opvoeding, boos, uiterlijk

Op de foto...

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Op de foto...

Ken je dat, pubers die op de foto moeten? Kijk, een klassen- of schoolfoto, dat gaat nog, dan moet het. En een foto voor identiteitskaart, busabonnement ofzo, een pasfoto dus, die zien er niet uit, maar dat hoort ook zo, dus ook dat is niet erg. En samen met een vriendin ginnegappend met het mobieltje tientallen foto's maken en op internet via MSN delen met vriendinnen, die dat ook doen, dat is leuk!

Maar op de foto voor oma, dat is een heel ander verhaal. En dat oma voor haar zeventigste verjaardag een foto van alle kleinkinderen wil, dat kan wel wezen, maar dan heeft ze mooi pech gehad. De schoolfoto is niet bruikbaar, oma wil per gezin een foto, dus moet je gewoon samen met je zus op de foto. En dat is voor schut. Zus ziet er niet uit, M3 ziet er niet uit, heeft geen zin, is niet opgemaakt, haar zit niet goed, beugel zit er nog in, en pappa kan dan wel een prachtige nieuwe digitale spiegelreflexcamera hebben, maar dat zegt niet dat M3 op de foto wil. En als pappa dan boos wordt, loopt M3 onder protest wel mee naar buiten, maar doet gewoon haar ogen dicht als hij afdrukt, of draait zich even om, of kijkt boos, of steekt haar tong uit, of ...
Zelfs de dreiging van opa dat ze uit het testament wordt geschrapt, helpt niks. Ze zag de glimmers in zijn ogen wel hoor.

Uiteindelijk heeft de macht van het getal gewonnen. Uit letterlijk tientallen foto's is er eentje acceptabel. Een niet acceptabele vind je hier , als blikken konden doden...

PePo 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.