Door: 
Datum: 15-10-2008
Hits: 1526
Categorie: 
Columns van Sje
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kind, meisje, kleren, kinderkleding

Mama is creatief!

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Mama is creatief!

Wat kan het moederschap toch een hoop met je creativiteit doen.
Als je nog niet creatief bent, dan verandert dat vanzelf op het moment dat je een kind krijgt.

Onze grote kleine dame komt al op een leeftijd dat ze elke ochtend inspraak wil als ik voor haar kledingkast sta. Het liefst draagt ze elke dag een rok of een jurk, dus haar lange broeken hangen inmiddels stoffig te worden. Gelukkig lukt het me op dagen dat ze naar de peuterspeelzaal moet nog wel om haar een lange broek aan te geven onder het mom "Ja maar, je gaat misschien buiten spelen en dan is een lange broek warmer dan een maillot". Dat wil ze dan nog weleens pikken.

Maar op andere dagen hoef ik echt niet met een lange broek aan te komen. Nou vind ik het zelf eerlijk gezegd ook wel leuk hoor dat het zo'n echte meid is, dus ik sputter niet tegen.

Toch heeft ze ook wat haar verzameling rokken en jurken betreft haar voorkeuren. Bovenaan het lijstje bijvoorbeeld staat haar "bloemendansrok" zoals ze die zelf altijd noemt.

We gaan dus niet voor de kledingkast staan met z'n tweetjes maar ik leg voortaan 2 of 3 setjes kleren op haar bed klaar en daar mag ze uit kiezen.

Denkt ze.................................. ;-)

Ik heb namelijk zelf al lang besloten wat ik haar aan wil geven vandaag want ik ben nog altijd de baas. En dus leg ik naast mijn voorkeursetje nog een ander setje waarvan ik weet dat ze het minder leuk vindt.

9 van de 10 keer weet ze dan niet te kiezen omdat ze weet dat er veel leukere kleren in haar kast hangen en vraagt ze of ik er nog een setje bij wil leggen. Natuurlijk wil ik dat!

Dus ik kies een leuke lange broek uit met een vrolijk shirt. Tja, en dan kiest ze toch eieren voor haar geld en gaat alsnog voor mijn voorkeursetje.

Zij toch nog blij en ik wist bij voorbaat al dat ik blij zou zijn.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.