Door: 
Datum: 27-10-2007
Hits: 1691
Categorie: 
Columns van Sje
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Dieet, afvallen, vooroordeel, veroordelen, mening, gewicht

MacDonalds

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

MacDonalds

Je zit bij de MacDonalds en er komt een dikke man binnen van 150 kilo. Wat denk je zodra je die man binnen ziet komen? “Tjongejonge, ja logisch dat je zo dik bent”.

Eerlijk is eerlijk, bij 9 van de 10 mensen is dat de eerste reactie.

Ik probeer eigenlijk nooit vooroordelen te hebben, maar zelfs ik maak me er weleens schuldig aan. Om maar meteen weer een vooroordeel onderuit te halen: “man” is net zo makkelijk te vervangen door “vrouw”, maar ik moest iets kiezen om de boel leesbaar te houden. Het had dus evengoed een dikke vrouw bij MacDonalds kunnen zijn.

Zo was een kennis eens erg slecht te spreken over een levensgrote ooievaar in een voortuin. Belachelijk en overdreven zo’n mega-ooievaar voor je huis! Je zou er als overburen de hele dag tegenaan moeten kijken! Er kwam echt geen positief woord uit.
Dus ik wees die kennis erop dat die mensen misschien wel slopende jaren van ongewenste kinderloosheid achter de rug hadden en dat het ze eindelijk gelukt was om papa en mama te mogen zijn van een heel gewenst kindje. In dat geval zou ik persoonlijk namelijk nog een veel grotere ooievaar in de tuin hebben gezet.

En toen viel het gesprek stil.

Of die keer, in een vorige relatie, dat mijn toenmalige echtgenoot de overbuurvrouw maar een verwaand mens vond. Hij zei elke keer netjes gedag en er kwam nooit een reactie. Tot ik hem zei dat die mevrouw misschien wel doof was en dus waarschijnlijk nooit zijn vriendelijke begroeting hoorde.
Achteraf op een straatfeest bracht ze zelf heel toevallig ter sprake dat ze bijna wekelijks van bekenden te horen kreeg dat ze altijd een paar keer moesten roepen voordat ze reageerde. Toen bleek dat ze gewoon altijd heel erg in gedachten was en het gewoon echt niet in de gaten had dat er iemand tegen haar praatte.

Probleem opgelost! Jammer hè, dat je het dan toch al die tijd een vreselijk mens hebt gevonden?

En wat heeft dit alles nou met die dikke man bij de MacDonalds te maken?
Die man van 150 kilo woog begin vorig jaar nog 200 kilo en die had zich, voordat hij aan zijn strenge dieet begon, voorgenomen om zichzelf te trakteren op een BigMac-menu op de dag dat de weegschaal 150 kilo aanwees. En over een paar jaar als hij op zijn streefgewicht van 100 kilo zit, komt hij weer zo’n zelfde BigMac-menu halen...................................

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.