Door: 
Datum: 27-08-2009
Hits: 2212
Categorie: 
Columns van Sje
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zwangerschap, bevalling, moeder, jeugd

Kleine zusjes worden groot............

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Kleine zusjes worden groot.............

Mijn mama heeft een baby in de buik. Ik ben bijna 6 jaar en binnenkort komt er een broertje of zusje bij ons wonen.

Mijn jongere broertje en ik mogen een dagje bij een nichtje spelen en als we thuiskomen, zien we de auto van de dokter voor de deur staan. We vragen mijn vader wel naar het hoe en wat, maar we krijgen geen duidelijk antwoord en we moeten meteen naar bed.

De volgende ochtend, op moederdag, blijkt waarom.................................er ligt een zusje in de wieg. Als mijn moeder ons kwijt is, hoeft ze alleen maar in de babykamer te gaan kijken want we staan het liefst de hele dag de baby te bewonderen.

Ik weet nog best veel uit de babytijd van mijn zus, zelfs uit de zwangerschap. Mijn moeder trok op een keer haar shirt omhoog, zei “Kijk eens!” en toen zagen we allemaal bobbeltjes op haar buik verschijnen. Een trappelende baby!

We konden de naam van mijn zus ook niet onthouden, want het is niet bepaald een gangbare naam. Dus als iemand enthousiast was over het feit dat we een zusje gekregen hadden en vroeg hoe ze heette, dan trokken we onze schouders op en zeiden: “Dat weten we niet!”.

En toen ze eens door de kamer kroop en op weg was naar een pluisje dat op de grond lag, blies ik dat pluisje weg waarna zij er weer achteraan ging. Zo heb ik haar een hele leuke toeristische route door de huiskamer gegeven.

Maar kleine zusjes worden groot, want mijn kleine zusje heeft een baby in de buik. Eind september word ik tante en ik ben zo trots! Wat een vreemd idee dat de vrouw die ik nog als baby meegemaakt heb, die ik nog heb zien trappelen in mijn moeders buik, nu zelf moeder gaat worden.

Het begin van de zwangerschap verliep niet vlekkeloos, waardoor ze al vrij vroeg verschillende echo’s heeft gehad. Rond de 6 weken mocht ik mee, want het zou heel spannend zijn of er eindelijk een duidelijk vruchtje te zien was met eventueel al het kloppende hartje. Ze had helemaal gerekend op slecht nieuws, maar ze wilde niet alleen zijn als ze dat slechte nieuws kreeg, dus ik stond met mijn hart in mijn keel naast haar in de kamer van de gynaecoloog.

Vrijwel meteen zagen we een klein kruimeltje in het vruchtzakje zitten, met.............................een kloppend hartje!

Ik heb in mijn zwangerschappen ook verschillende echo’s gehad, met alle bijbehorende blije emoties, maar dit was minstens zo bijzonder. Het allereerste levensteken van mijn kleine neefje of nichtje en ik was erbij!

Er zijn al verschillende neefjes en nichtjes in de familie van mijn man, maar nu mijn zus in verwachting is, voelt het veel specialer. Die kleine mop heeft nu al een plekje in mijn hart veroverd!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.