Door: 
Datum: 14-12-2007
Hits: 1870
Categorie: 
Columns van Sje
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Feestdagen, december, kerstpakket

Fooitje?

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Fooitje?
Ja hoor, hier gaat om de zoveel tijd de bel weer en dan sta ik oog in oog met een vriendelijke krantenbezorger of folderverspreider die mij fijne feestdagen wenst. Attent kaartje krijg ik in mijn handen gedrukt met de kalender van 2007 achterop.

En dan is het de bedoeling dat je een kleine fooi geeft. Want tja, die mensen zorgen door weer en wind, op de meest onmogelijke tijdstippen dat je je toekomstige oud papier in je brievenbus krijgt.

Maar als je erover nadenkt (en dat doe ik zo af en toe met mijn blonde koppie), is zo'n fooi toch helemaal niet nodig? Ik neem toch aan dat die mensen net zo goed iets van een kerstpakket of een eindejaarsbonusje krijgen van hun werkgever?

Toen ik nog als secretaresse werkte ging ik toch ook niet aanbellen bij mensen aan wie ik in het afgelopen jaar een brief had moeten sturen? Je doet je werk. Punt. En je werkgever zorgt maar dat je ervoor betaald wordt. Punt.

Het moet niet gekker worden. Straks staan ook nog de vuilnismannen die elke week onze container dwars door datzelfde slechte weer heen komen legen, voor de deur. En wat dacht je van de man die in de zomer elke maand het gras komt maaien op het plantsoentje aan het eind van de straat?

Ze kiezen er toch zelf voor om dit werk te doen? Als je graag wilt werken maar je hebt geen zin om in de regen te lopen zijn er nog zat andere baantjes beschikbaar waarbij je gewoon binnen kunt blijven.

En weet je wat ik nog gekker vind? Ze bellen niet aan voor die fooi tijdens hun gewone wekelijkse of dagelijkse ronde. Nee, want dan zijn er veel minder mensen thuis. Ze doen een aparte fooien-ronde 's avonds rond of net na etenstijd. Het heeft voor mij op die manier een extra hoog bedel-gehalte.

En ik lijk hier nu wel een stoer wijf, maar ondertussen ben ik zo'n te-goed-voor-de-wereld-type dat maar gewoon een handjevol munten van 50 cent binnen bereik heeft liggen als de bel weer gaat, maar ik ken ook mensen in mijn omgeving die de aanbeller dezelfde fijne feestdagen wensen en daar hangt dan echt geen fooi aan vast. Dat is pas echt stoer!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.