Door: 
Datum: 16-11-2009
Hits: 1826
Categorie: 
Columns van Sje
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
vrouw, douchen, badderen, sinterklaas, sinterklaasgedicht

Douchen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Douchen

Ben ik de enige die zelfs de tijd dat ze onder de douche staat efficiënt gebruikt? Of zijn er meer mensen die dezelfde tic hebben als ik?

Ik sta altijd nogal wat te denken en bedenken onder die waterstraal. De meest briljante ideeën zijn bij mij geboren tijdens het douchen.

Pakkende Sinterklaasgedichten, originele verjaardagscadeautjes, lekkere recepten, noem het op en het heeft zijn oorsprong in onze badkamer.

Hele gesprekken sta ik in gedachten te voeren met mensen met wie ik nog iets uit wil praten of aan wie ik advies wil vragen of geven. In de tijd dat ik nog in loondienst werkte stond ik ’s ochtends onder de douche mijn taken voor die dag al zo handig mogelijk in te plannen. Hetzelfde gebeurt nu nog, alleen is mijn takenpakket compleet anders geworden.

En er komen tijdens die baddermomenten ook dingen tevoorschijn uit de catacomben van mijn geheugen. Dacht ik gisteren nog “Ik moest nog iets vertellen tegen mijn man”, dan ben ik er bijna zeker van dat het me de volgende ochtend tijdens het inzepen vanzelf te binnen schiet.

Zouden al die belangrijke uitvinders uit de geschiedenisboekjes ook hun ontdekkingen hebben gedaan tijdens het douchen of badderen? Je ziet ze in gedachten altijd heel geconcentreerd achter een bureautje of in een laboratorium aan het werk, maar als je ze onder de sproeier neerzet, zie je de revolutionaire ideeën van die mensen meteen in een heel ander perspectief.

Het vervelende van dat brainstormen in de badkamer is dat ik er zodra ik de kraan dichtdraai snel mee naar een schrijfblok of de computer moet racen want anders ben ik mijn “werk” weer net zo snel kwijt als ik het bedacht heb.

Ik broed dus nu op een waterbestendige laptop en pennen die ook met nat papier overweg kunnen. Hoeveel keren douchen zou ik ervoor nodig hebben voor ik die artikelen op de markt heb?

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.