Door: 
Datum: 09-07-2007
Hits: 3697
Categorie: 
Columns van Sje
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kokffer, checklist, inpakken, stress, afstreeplijstjes, lijstjes

Hoera, vakantie!!!

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hoera vakantie!!!

Ik ben eigenlijk sowieso al niet zo iemand die per se op vakantie wil, maar als ik eenmaal op vakantie ben, is het eigenlijk wel lekker om even weg te zijn. Zeker als ik zie hoe de kindjes genieten, dan heb ik niks meer nodig om zelf ook een heerlijke vakantie te hebben.

Nou is "op vakantie zijn" iets heel anders dan "op vakantie gaan"! Ik ben, zeker sinds we kinderen hebben, van het type "liefst al een week van tevoren beginnen met inpakken". Daar heb ik echter alleen mezelf maar mee want dan heb ik dagen voor vertrek overal in huis spullen klaarstaan. Die staan vervolgens in de weg en dat bezorgt me net zoveel (of zelfs nog meer) onrust als wanneer ik de dag voor vertrek inpak.

Dus vorig jaar eens uitgetest wat er voor rampzaligs gebeurt als ik de dag voor vertrek pas begin met spullen bij elkaar zoeken en inpakken. Wonder boven wonder bleek prima te gaan! Gelukkig heb ik wel al jarenlang van die handige afstreeplijstjes zodat ik hoogst zelden iets vergeet mee te nemen, dus dat zorgt al voor iets minder vakantiestress. Als ik het allemaal uit mijn hoofd moest doen, werd ik gillend gek denk ik.

Gewapend met die lijstjes race ik vanaf 's ochtends vroeg het huis door, pak alles zo economisch en efficiënt mogelijk in (leuke uitdaging!) en halverwege de middag is het zo goed als klaar. Op een paar dingen na die we echt pas op het laatste moment in kunnen pakken.

Ik ben vooral blij als ik het kledinggedeelte achter de rug heb. Voor mezelf weet ik het vaak al niet wat nou handig is om mee te nemen (van alles wat: lange mouwen, korte mouwen, geen mouwen, trui, slippers of laarzen) en dan heb ik de eer om het ook nog eens voor de andere 2 vrouwen in huis te beslissen.

Wat ben ik op zulke momenten jaloers op mijn man! Mannen zijn zoveel makkelijker als het gaat om het inpakken van hun koffer. Het is dat ik, voor mijn eigen gemoedsrust (en nachtrust!), mijn man "verplicht" om de avond van tevoren zijn kleding bij elkaar te zoeken anders werd dat pas de ochtend van vertrek gedaan.

Je trekt gewoon 2 spijkerbroeken, 5 T-shirts, 1 trui, 8 onderbroeken en 8 paar sokken tevoorschijn, je doet je tandenborstel, scheermesje en deo in een toilettas en binnen 5 minuten sta je klaar voor vertrek! Niks moeilijks aan toch?

Dat moet toch heerlijk zijn?! Ik heb nog nooit een vrouw gesproken die net zo snel haar koffer inpakt als haar man!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.