Door: 
Datum: 25-06-2007
Hits: 2579
Categorie: 
Columns van PePo
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
school, pubers, puber, rapport

Overgang

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Overgang...

Nee, ik ben huisman, dus niet in de overgang. En een midlife-crisis doe ik ook maar niet aan, ik kan me geen cabrio veroorloven.

Dit stukje gaat over school, over pubers en over proefwerkweken. M2, 16 jaar oud, Gymnasium 3, is in de tweede al een keer blijven zitten. Dat betekent dat ze niet nog een keer mocht blijven zitten, dan moest ze van school. Voor de proefwerkweek stond ze er zwak voor, en na de proefwerkweek nog steeds niet al te best: een vier en een vijf voor twee talen (die ze volgend jaar niet meer heeft ) en in de talengroep niet voldoende compensatie... Dat is volgens de normen een bespreekgeval, en terwijl ik dit zit te tikken, weten we nog niets. Ik heb natuurlijk wel contact gehad met de school en met een andere school, voor het onverhoopte geval dat ze blijft zitten. Dan is een en ander in ieder geval geregeld. Onderaan dit stukje lees je de uitslag, ik plaats dit stukje pas nadat bekend is hoe of wat.

M3, 15 jaar oud, HAVO 3, zit heel anders in elkaar. Die kan beter dan ze doet, maar vindt een zesje, of eigenlijk een vijfeneenhalf, voldoende. En die vindt ook dat ze alleen hoeft te werken als dat nodig is. Dat betekent dus dat ik een telefoontje kreeg van de mentor voor de proefwerkweek, dat ze er slecht voor staat. Dat wisten we wel, ze staat er altijd slecht voor voor de proefwerkweek, en dan werkt ze even, haalt betere cijfers en een redelijk rapport... Dus we hopen dat dat nu weer zo gaat, maar we vinden de risico's zo groot, terwijl het nergens voor nodig is...
Ook hier is het dus afwachten, en de spanning duurt nog een paar dagen!

=====

Inmiddels is het maandag, en M3 belde net zeer tevreden: ze heeft in de proefwerkweek alleen voldoendes gehaald, en bij navraag bij de leraren bleek ze alleen een 5 voor Frans op het rapport te hebben. Dat ziet er dus goed uit, al moeten we officieel tot woensdag wachten

=====

Maandagmiddag 15.45 ging de telefoon. Meer dan een uur vroeger dan was afgesproken, en de reden bleek al snel: degene die belde was wel van school, maar wist niets van overgang of niet, wist alleen van een niet teruggebracht bibliotheekboek... Dat was balen!

=====

Maandagmiddag kwart voor vijf weer telefoon. M2 kon het thuis niet meer uithouden en was even gaan wandelen, maar ik had de mentor aan de telefoon met de mededeling dat M2 een vier en twee vijven op het rapport had. Haar geluk is dat het allemaal vakken zijn die ze volgend jaar niet heeft, en haar verhouding met de leraren: Ze gedraagt zich blijkbaar op school anders dan thuis. ;-)
Ze is dus over! Meteen de andere school gemaild en bedankt voor de moeite, en als ze straks thuis komt, gaan we het vieren!

Ik wilde maar dat die pubers gewoon deden wat ze konden, dat zou een heleboel spanning schelen hier, aan het eind van ieder schooljaar!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.