Door: 
Datum: 19-05-2007
Hits: 2626
Categorie: 
Columns van PePo
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
column, huisman, vader, ouder, puber, pubers

PePo stelt zich voor

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Voorstellen

Laat ik beginnen met iets te vertellen over ons gezin. Ik (PePo, 1961) ben een vader van twee meiden, inmiddels pubers (M2 en M3, 1990 en 1992) en ik ben huisman. Dat betekent dus dat ik als verzorgende ouder eerst-verantwoordelijk ben voor het reilen en zeilen in ons huishouden, mijn vrouw (M1, 1963) is verantwoordelijk voor de inkomsten, en dat doet ze erg goed, waardoor ik geen baan hoef te zoeken en me met huishouden en opvoeding kan bezighouden.

Voor een man van middelbare leeftijd is het niet altijd eenvoudig om zich in een vrouwenhuishouden staande te houden. Ik draai mijn hand inmiddels niet meer om voor een was met strings die ik in een netje moet wassen, omdat ze anders spoorloos door de gaatjes in de wastrommel verdwijnen. Ik weet precies het verschil tussen mini en maxi bij tampons, tussen gevleugelde en ongevleugelde maandverbandjes, en ik kan ook redelijk meepraten over rap en hardcore, om maar iets te noemen. Maar als mijn dochters (M2 en M3) thuiskomen met vrienden en vriendinnen en beginnen over hun vriendjes en vriendinnetjes, dan kan ik ze niet meer volgen...

Maar is er nu echt zoveel veranderd in de 30 jaar sinds ik puber was? Ik geloof het niet. Ook ik schaamde me af en toe voor mijn ouders, als die in mijn ogen raar deden. Zo vonden mijn dochters dat ze 'voor schut' gingen toen ik met ze in de bus zat, vlak voor de feestdagen, en ik mijn kerstmannenmuts op had.
Ik herinner me ook hoe mijn vader reageerde op de muziek van Mud en Queen, dat moet ongeveer hetzelfde geweest zijn als ik nu reageer op My Chemical Romance, Baas- en niet te vergeten Ali B. Borsato en Hazes, dat is tegenwoordig klassieke muziek, volgens M3...
En, net als bij mijn ouders, is het hier de zoete inval. Te pas en te onpas lopen hier vrienden en vriendinnen binnen, ze eten mee, ze blijven slapen, en ik vind het prima. Sterker, ik vind het heerlijk!

Ik ga hier proberen regelmatig mijn belevenissen als vader van twee pubers te beschrijven. Ik hoop dat jullie dat leuk vinden.

Groeten,

PePo

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.