niet willen eten. Help!!
Laatste Bericht 11-19-2006 10:20 door roco. 7 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
roco
New Member
New Member
Posts:


--
11-16-2006 9:59
    Hallo,

     

    Mijn zoontje van 20 maanden wil gewoon ineens niet meer eten (avond eten dan, brood wel). Ik heb bij volgens mama ook wat zitten kijken en ben er inmiddels achter dat het vrij normaal is en dat je ook niet de strijd aan moet gaan want die verlies je toch. Maar wat moet ik dan wel doen?!?!

     

    Ik kan dat echt niet hoor mijn kind zonder eten in bed leggen. Of zou het werken gewoon 1 keer doen en dat hij dan snapt dat het menes is en hij gewoon toch wat moet eten.

     

    Groetjes Corine 

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:15:19 PM
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    11-16-2006 10:11
    Ik weet niet of jij hem zijn  eten geeft maar het wil nog wel eens helpen om je kind zelf te laten eten, het knoeien moet je dan op de koop toe nemen.

    Groetjes Willy
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-16-2006 10:37
    Je zou inderdaad kunnen proberen of hij het wel wil als hij zelf mag eten. Mijn zoontje stopte ook op een gegeven moment met warm eten. Toen heb ik hem maar gewoon brood gegeven (3x daags). Wel vond hij soep lekker dus daar mikte ik van alles in, groente aardappels enz. Dit heeft hij 1 1/2 jaar volgehouden. Toen begon z’n jongere broer aan warm eten en kennelijk wilde hij dat niet op zich laten zitten.
    Nu is hij 25 en eet alles wat los en vast zit en het liefst begint hij de dag met een bord bami.

    Wat ik dus eigenlijk wil zeggen, negeer het, kijk wat hij wel lust (een boterham, broodje, vla of kwark, fruit) en maak je er niet druk om. Hij gaat echt wel weer eten.

    Succes,
    Marion
    Wilma.P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-17-2006 11:36

    .Mijn kleinzoon is 25 maanden en eet zijn avond eten niet of slecht. Mijn dochter geeft hem dan voor het naar bed gaan nog een papfles en die drinkt hij  meestal helemaal leeg. De arts van het consultatie bureau zegt dat dat prima is. Hij zal daar dan behoefte aan hebben. Niet druk over maken zegt zij, het komt wel.
     Mijn dochter at ook heel slecht op aan raden van de arts gegeven wat zij wilde eten. Heel eenzijdig maar nu is ze 29 en eet nu alles. En ze is helemaal gezond. Mijn dochter die heel goed at eet nu niet alles meer. Dus ik zou zeggen niet druk over maken!!!!!
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-17-2006 3:18
    Als hij niet wil eten of hij gaat ermee zitten klieren, gewoon bord weghalen. Hebben wij hier ook altijd gedaan en ze zijn nooit omgekomen van de honger.

    Mijn maatstaf is: als ze de volgende ochtend hun pap niet extra gulzig eten, dan hebben ze dat avondeten echt niet gemist.

    Dus niet willen eten, ook niet na paar waarschuwingen dat bord weggehaald wordt? Dan bord weghalen en in de keuken zetten.

    Ongetwijfeld dat er dan toch gezeurd worden om dat bord en hou dan voet bij stuk maar haal het niet terug. Die kleintjes zijn kleine acteurtjes en die weten je heel goed over te halen dat bord weer te pakken. Zodra het weer voor dat kleine neusje staat, wordt er echt niet van gegeten hoor!

    I’ve been there.......................twice!

    Als het goed is, heeft hij als je dit elke keer doet dat hij niet wil eten, door dat het menens is en dan zul je zien dat hij gewoon weer gaat eten. Misschien niet zo goed als je gewend was, maar dat geeft niet.

    Maak je geen zorgen dat hij niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, want ze halen het blijkbaar toch door de dag heen ergens vandaan.

    Ons oudste dochtertje heeft altijd haar avondeten slecht genomen. Als ze 5 hapjes eet is het veel. Vaak eet ze maar 2 of 3 hapjes en dan stopt ze er alweer mee.

    We hebben er nooit een strijd van gemaakt, dat werkt alleen maar averechts. Heb je maar zin in die paar hapjes, prima toch?! Wil je meer, ook prima?!

    Dus maak je vooral niet te druk Corine, want dat kost je onnodig energie.

    Best om een kleine mop te helpen bij het eten, maar als het niet van harte gaat dan maar niet. Je moet zelf ook nog van je maaltijd kunnen genieten.
    Sophietje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-17-2006 10:45
    Je kunt het ook eens afwisselen .
    Mischien vindt tussen de middag wel lekker om warm te eten .
    En de andere keer doe je het gewoon weer s’ avonds.


    om en om en ga geen strijd aan .
    Vocht is belangrijker dan voedsel
    Suc6 ermee
    inez
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-18-2006 2:45
    Als één van mijn kleinkinderen niet wil eten dan dekt de moeder de andere dag de tafel niet voor hem of haar, vaak is het dan van mama waar is mijn bordje, ze zegt dan, "ik hoef voor jou geen tafel te dekken want je eet toch niet" vaak helpt het wel omdat ze dan schreeuwen van ik ga wel eten. ik zou het eens proberen, wie niet die niet wint. Heel veel succes hoor.
    roco
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2006 10:20

    Hoi,

     

    Dank jullie voor de fijne reactie’s. Ik had ook nog ergens anders wat gezocht en daar liet iemand dan de kleine helpen met tafel dekken en dat heb ik geprobeerd en toen at hij in ieder geval weer wat (wel alleen aardappels en vlees) en bleef hij in ieder geval gezellig. De avonden daarvoor zat hij echt gewoon te vervelen.

     

    Gisteravond was het wel weer vervelend maar toen waren opa en oma er ook en daar had hij heel druk mee zitten spelen. Vanavond mag hij gewoon weer tafel dekken en hopelijk blijft hij vrolijk.

     

    Groetjes Corine 

    U bent niet gemachtigd om te reageren.